Četrtek, 7. junija 2018 ob 18.00 uri

Galerija MIK Ljubljana, Jarška cesta 10a, Ljubljana.

V sodelovanju z Dobrodelnim društvom Tibet.

GRLENO PETJE: v tem načinu petja se prepletata dva poglavitna elementa, ki združujeta prastaro človekovo raziskovanje zvoka in posebno tehniko, s pomočjo katere izvajalec ustvarja iluzijo dvoglasnega petja. Tehnika vokalistu omogoča, da manipulira z resonanco, ustvarjeno med potjo zraka skozi pljuča, grlo in ustno votlino. Hkrati pa ta svojevrstna tehnika čudovito ponazarja, kako izjemen inštrument je lahko človeško telo.

Menihi grleno petje

Pri Tibetancih je grleno petje namenjeno recitaciji budističnega kanona (svetih tekstov) in samostani kot na primer Gyuto so specializirani za učenje grlenega petja. V današnjem večeru nam bodo trije tibetanski menihi: Thupten Sherab, Tashi Sang, Sangay Gyatso iz Gyuto samostana v Dharamsali (severna Indija) predstavili to izjemno in osupljivo tehniko petja.

razstava MIK MG 5909

RAZSTAVA MANDAL: V prostorih galerije MIK Ljubljana  poteka tudi razstava mandal avtoric Vande Omejc in Gabijele Železnik. Razstavljeni so originali mandal narisani s čopičem na steklu v tehniki majhnih pik. Vsaka mandala ima svoje sporočilo. Vse mandale in sporočila so avtorsko delo in izraz notranjega videnja.