slideshowslideshow
Sporočilo
  • Stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. / This website uses cookies to function properly.
    Več informacij. / More info.

Odnosi - sožitje ali bojišče?

glas vestiLe kaj je tisto, kar nas pelje v partnerski odnos? Morda upanje, da bomo ves čas skupnega življenja okušali radost prvih dni, tednov, mesecev? Ali želja po otrocih, strah pred osamljenostjo, obsojanji, pred izločitvijo iz družbe ... ? Hrepenenje po ljubezni, tovarištvu, podpori, sreči, sodelovanju, pomoči, skupnosti, zlitju dveh ...? Zgolj strast ali navada, katera nas je pripeljala v zakonski stan?

Vsak ima svojo zgodbo, svoje razloge, upe, strahove, razočaranja in bolečine. Ne glede na to, kaj nas je pripeljalo do tovrstne odločitve, smo s takim korakom sprejeli odgovornost, ki ne vključuje samo nas.

Zgodba, ki kroži po spletni pošti je pristala tudi v mojem poštnem predalu. Njeno sporočilo je močno in poučno. Preberite si zgodbo, če ste jo že, imate priložnost, da jo ponovno.

»Ko sem prišel zvečer domov je moja žena pripravljala večerjo, prijel sem jo za roko in rekel, da ji moram nekaj povedati. Opazil sem bolečino v njenih očeh.

Nenadoma nisem vedel kako bi odprl svoja usta. Ampak moral sem ji povedati, kar me je grizlo že nekaj časa. Želim se ločiti, sem ji rekel. To sem izrekel zelo mirno. Zdelo se mi je, da je moje besede niso vznemirile, namesto tega me je nežno vprašala, zakaj?

Več >>

 

Svet oblikujejo misli

lepsi svetSvet oblikujemo z mislimi. S sledenjem mislim, svojim in tudi tujim, si ustvarjamo vse kar nas obdaja. Izhod iz sveta, katerega smo ustvarili je možen, ko prenehamo slediti mislim. Posledično se minimalno zapletamo v fizični svet, katerega smo oblikovali. Tako postanemo nenavezani na svet, njegove igre in iluzije.

Miselni proces ustvari neke predstave, ki se bodo prej ali slej uresničile. Energija sledi misli in ustvari materijo. Poizkusimo gledati na sebe, dogodke in na celoten svet, na način, da ga opazimo ter vidimo, vendar brez miselnega procesa.

Več >>

 

Pot duhovnosti je pot življenja

mir in sreca vsemKo razmišljamo in iščemo odgovore o duhovnosti, kaj je in kaj ni duhovna pot, se pojavi zanimivo nasprotje. Rek, da ni vse zlato kar se sveti, je na mestu. Kar je dobro, nas plemeniti, kaže in usmerja na pravo pot. Po drugi strani nas pa pelje na pravo pot, preizkuša, trenira tudi tisto kar ni zlato, kar je sicer malo manj prijetno in nikakor ne prijazno. Tako se na poti življenja srečujemo z dvojnostjo, spoznavamo pozitivno in negativno, dobro in slabo. Oba pola izvirata iz istega vira. Od nas je odvisno kaj sprejmemo, gojimo in širimo. Nihanje med eno in drugo skrajnostjo, radostjo ali trpljenjem, nas počasi pripelje na pot iskanja. Na pot duhovnosti. Notranja nuja nas sili k iskanju resnice. Prebujeni klic nas žene k notranji rasti in ne zamre dokler ne dosežemo Resnice.

Spoznamo, da je življenje pot, izziv in igra. Postopoma se skozi različne preizkušnje razvijemo v razsvetljeno osebo.

Več >>

 

Odgovornost in obljuba

dar moci

Odgovornost je beseda, ki ima velik pomen v odnosih do samega sebe, sočloveka in do okolja.
"Človek je že zgolj s svojim obstojem, svojo naravo, svojim bistvom lahko vzrok usode soljudi." je zapisala pisateljica Marie Louise Fischer. Zavedanje posledic ter zavestno teženje k dobremu peljeta v lepše življenje in prihodnost.

Odgovorni smo za vso našo lahkomiselnost, za vse naše misli, besede in dejanja.

Več >>

 

Strpnost

voda

»Šteje tisto, kar storimo, in ne tisto, kar bi lahko storili.« Leo L. Spears

Življenje je učenje, med drugim tudi strpnosti. Samoobvladovanje v vsakdanjem življenju, dan za dnem, nas korakoma pripelje do tega, da postane ta vrlina del nas. Šele takrat nas lahko življenje pripelje bližje k Cilju.

Strpnost lahko opredelimo kot vrlino in je tudi ena temeljnih človeških pravic. Ljudi naj ne ločuje, temveč povezuje. Živimo v različnih okoljih, pripadamo različnim kulturam, verskim skupnostim. V večini primerov prevzemamo nauke, vrednote, vrline, standarde ... od staršev in družbe, v kateri živimo. Smo posamezniki z različno izobrazbo, darovi, željami, vsak od nas nosi svojo izkušnjo, svoje želje, tudi bolečine in radosti. Vse to nas ločuje in istočasno tudi povezuje. Strpnost dopušča in uči. Na tak način prihajamo v stik z drugačnim načinom razmišljanja, idejami, vrednotami in postajamo bogatejši.

Več >>

 

O ljubezni

blisk

Ljubezen iščemo vse svoje življenje, po njej hrepenimo. O njej se govori, snemajo filmi, pišejo razprave, romani, pesmi. Na vse možne načine si jo poizkušamo zaslužiti, pridobiti, priigrati, se je oprijeti in obdržati. Kadar mislimo, da lahko pridobljeno ljubezen izgubimo, nas velikokrat taka utvara, ne samo čustveno pohabi, povzroči nam tudi fizično bolečino. Postanemo zagrenjeni, agresivni in polni samopomilovanja.

Za ljubezen ali v njenem imenu, smo pripravljeni pretrpeti mnogo bolečin ali narediti nemogoče. Pripravljeni smo storiti tudi tisto, kar se nam notranje upira. Se spremeniti v fizičnem, čustvenem ali duhovnem smislu. V imenu ljubezni si lažemo, prikrivamo, goljufamo, manipuliramo ... Vse to in še več smo pripravljeni storiti samo zato, ker si želimo slišati tako zaželene besede o ljubezni, da nam nekdo reče, ljubim te ali zgolj zato, ker upamo in čakamo na te besede.

Več >>

 

Hitre povezave

E-Novice

Fine Art_America_MandalaVaGa

You Tube MandalaVaGa


Na vrh >>